LIKE kembara hadi di FACEBOOK

Please wait..10 Seconds Cancel
Artikel Terkini :
Loading...

Ozil selalu Baca Ayat Quran sebelum Perlawanan

Bintang Arsenal, Mesut Ozil, mengakui selalu membaca ayat-ayat Quran sebelum perlawanan bermula. Selain puasa, pemain asal Jerman itu mengaku rajin membaca kitab suci Al-Quran.

Dilaporkan Daily Star,Ozil mengatakan kebiasaan itu diakuinya sudah lama dia lakukan.

Ozil, yang meninggalkan Real Madrid awal musim ini, seorang muslim. Sebagai muslim, membaca Al-Quran adalah perkara yang diwajibkan."Saya selalu membaca ayat-ayat Al Quran sebelum perlawanan bermula. Perkara ini membuat saya lebih fokus dalam menjalani pertandingan," kata Ozil, pada Daily Star.

Selain membaca ayat-ayat Al Quran, Ozil juga selalu berdoa di lapangan hijau sebelum kick-off. Hal itu juga dilakukannya sewaktu Arsenal berkunjung ke Old Trafford menghadapi Manchester United minggu lalu.

Ozil mengatakan tidak boleh ada yang menggangu dirinya waktu dia melakukan amalan tersebut.

"Saya juga selalu berdoa dan rakan sepasukan tahu mereka tidak boleh menggangu saya pada waktu itu" pemain asal Jerman itu menjelaskan.

Yang menarik, pemain berusia 25 tahun itu turut mengakui juga selalu membaca ayat-ayat Al Quran ketika  lagu kebangsaan Jerman dinyanyikan.
Breaking News close button
Back to top

PERINGATAN: kembara Hadi tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Show EmoticonHide Emoticon

HUBUNGI
Press Esc to close
Copyright © 2013 kembara Hadi All Right Reserved
close